Meteen naar de inhoud

10 mooie herfstbossen

kieq es woar je de mooiste kleuren kunt vinden

Voor mij staat de mooiste tijd van het jaar voor de deur. Gunstige tijden wat betreft zonsopgang en zonsondergang. Maar het zijn vooral de kleuren die de natuur ons brengen, die menig fotograaf doet watertanden.  Ik heb hier onder summier tien plekken beschreven waar ik ooit ben geweest om te fotograferen. Als je daar binnenkort heen gaat garandeer ik je dat je met geweldige platen weer thuis komt. Alle plekken staan ook op de kaart die je onder aan de pagina kan vinden. Mocht je vragen hebben of je wil een herfst fotoshoot neem dan gerust contact met mij op

Tinner Loh

Het Tinner-Loh is een stuk bos net over de grens in Duitsland, waar je hele oude beukebomen kunt vinden. Het is hadstikke mooi prachtig om die bomen  te fotograferen, zo vaak zie je die namelijk niet. Het bos ligt ten oosten van de weg B70 vlakbij Haren in het Emsland. Sinds 1937 is het een beschermd natuurgebied. Ga richting het dorpje Tinnen en wegwijzers brengen je naar een laan waar je de auto kunt parkeren. Daar is ook de “entree” van dit mooie bos

 

Exloo

Een mooi stuk bos vind je net even buiten Exloo. Het bevind zich vlakbij de N34. Parkeren kun je bij de carpoolplaats of aan een doodlopende weg vlakbij de Borgerderweg. (zie de kaart). Vanaf deze weg loop je ook zo het bos in via een mooie laan waar ’s morgenvroeg de zonnestralen door heen schijnen.  Dit stuk bos ligt ook aan de rand van het Molenveld, zodat je ook een rondje heideveld mee kunt nemen op je fotografie-route

Metbroekbos

Vlakbij Vlagtwedde vind je dit oude bos. Het is niet groot maar heeft wel veel fotogenieke plekjes. Loop je vanaf de parkeerplaats bij Smeerling hier naar toe dan weet je niet waar je fotograferen moet, zoveel moois is hier te zien in het Westerwoldse landschap waar ook de Ruiten Aa door heen loopt.

Oranjewoud

Vlakbij Heerenveen vind je dit prachtige landgoed waar je diverse mooie plekken kunt fotograferen. Van adembenemende boslanen tot prachtige tuinen met eeuwenoude bebouwing. Je vindt het hier allemaal. Parkeermogelijkheden kun je vinden op de kaart. Wellicht is het een idee als je hier naar toe rijdt ook eens de bossen van Beetsterzwaag te bezoeken

Midwolda

Achter de Ennemaborg (of vroeger er voor) ligt ook een prachtig bos waar je in de herfst prachtige foto’s kunt maken.  Vergis je niet, hier kun je kilometers maken. Misschien kom je onderweg de fotogenieke Konikpaarden ook wel tegen. Wil je een indruk krijgen hoe het bos er ongeveer uit ziet klik dan hier voor een virtuele tour.

Elp

Vlakbij het Drentse Elp kun je ook het bos in duiken. Ga je vanaf de parkeerplaats bij de Zandspeelplaats de Veenpluisroute lopen, dan loop je door diverse bospaden waar het in de herfst een explosie van kleuren is. De vele vennetjes in de bossen geven je ook de mogelijkheid om fraai spiegelingen te fotograferen.

Boswachterij Gieten-Borger

Als je vanaf Gieten een kleine 2 kilometer de Verlengde Asserstraat volgt kun je tegenover een paar huizen aan de linkerkant een parkeerplaatsje vinden. Als je vanaf deze plek de weg (Verl. Asserstraat) een beetje volgt en vervolgens wat naar links buigt kom je uit eindelijk terecht in de bossen die horen bij Boswachterij Gieten-Borger. Hier vind je brede paden maar ook smallere, waar je mooie kiekjes kunt maken. Er zijn ook vlaktes met grote bomen  die in de herfst bedekt zijn met een vers blader dek. Grenzend aan dit stuk bos zit ook Jonkers-heide, een vrij onbekend stuk heidegebied. Niet groot maar wel wonderschoon. Verder zitten er hier ook links en rechts wat waterpartijen.

Slochteren

Hij staat hier natuurlijk ook tussen. Het bos achter de Fraeylemaborg. Dit is het bos waar je moet hebben gefotografeerd als je hier ooit in de buurt bent geweest. Een nadeel is wel dat het bos zeer populair is bij bijna iedereen die er in de buurt is, ook zonder camera. Wil je dus drukte vermijden ga dan op een dag door de weeks  heel vroeg of ’s avonds tegen de tijd dat de zon onder gaat. Als je hier bent geweest en je hebt geen fatsoenlijke foto’s kunnen maken dan zou je een keer met mij op stap moeten gaan. Ik hou mij van harte aanbevolen, reageren kan via de Whats App knop. Dat geld natuurlijk ook voor de andere hier vermelde bossen.

Vledderbos

Tussen de drukke snelweg N366 en het Groningse dorpje Vledderveen ligt het Vledderbos. Dit bos is te bereiken vanaf de parkeerplaats vlak bij de brug over diezelfde N366 genaamd de Rode-Loper of via de parkeerplaats aan de Waterschapsweg. Als je hier je fotografie-avontuur  start dan zit je aan het fotogenieke deel van dit bos. Je bent dan namelijk heel vlot per benenwagen bij een fantastisch mooi breed pad en een bos-ven die daar weer achter ligt.

Ter Apelerbossen

Tussen de drukke snelweg N366 en het Groningse dorpje Vledderveen ligt het Vledderbos. Dit bos is te bereiken vanaf de parkeerplaats vlak bij de brug over diezelfde N366 genaamd de Rode-Loper of via de parkeerplaats aan de Waterschapsweg. Als je hier je fotografie-avontuur  start dan zit je aan het fotogenieke deel van dit bos. Je bent dan namelijk heel vlot per benenwagen bij een fantastisch mooi breed pad en een bos-ven die daar weer achter ligt.