Highlights zien? Scroll naar onderen!

Concerten & Events

Muziek, Festivals en andere Evenementen

fotogeniek, spontaan, emotie

Fotograferen is meer dan plaatjes schieten

Ik ga graag de boer op om leuke evenementen vast te leggen. Elk Evenement is weer anders. Gewapend met twee camera’s, een groothoeklens, portretlens en een zoomlens begeef ik mij tussen de mensen. De fotogenieke mensen die bijvoorbeeld opvallend gekleed zijn benader ik met mijn portretlens.

De zoomlens wordt door mij ingezet om op afstand de mensen genietend van het evenement vast te leggen om zo ook spontane foto’s te krijgen van het publiek of foto’s waar de emotie van af spat. Fotograferen is meer dan plaatjes schieten.

licht, programmering, publiek

Ik heb altijd wel een oplossing

Als je buiten fotografeert ben je afhankelijk van het weer en nog belangrijker het licht. Is het qua tijdstip mogelijk dan zal ik proberen ’s morgens zo veel mogelijk foto’s te schieten omdat dan het licht het mooist is. Zo rond de middag op een hele zonnige dag neem ik het voor lief, ik heb altijd wel een oplossing.  Bij het fotograferen van concerten en festivals  die binnen of in de avonduren plaats vinden komt het goed uit dat ik lichtsterke lenzen heb om mij te wapenen tegen wisselende lichtomstandigheden.  Dus qua apparatuur geldt voor mij ook” de beste mix voor mooi beeldmateriaal”

nabewerking, social media

Waar ik het allemaal voor doe

 Nadat ik enkele uren op het evenement heb lopen klikken ga ik huiswaarts om de enorme hoeveelheid fotomateriaal uit te zoeken. Hierna worden de mooiste, allerbeste, meest sfeervolle foto’s door mij nabewerkt. Ik probeer dit zo snel mogelijk te doen, zodat de organisatie van het desbetreffende evenement hele toffe actuele foto’s op hun socialmedia accounts en website kan zetten om zo een goed beeld te kunnen geven hoe geweldig hun georganiseerde evenement wel niet is of was. En dat ze door die publicaties nog meer mensen naar zich toe te weten trekken op een later tijdstip of volgend evenement. Daar doe ik het als fotograaf allemaal voor.

In 2023 ben ik onder meer aan het kieqen geweest, op het Graspopfestival, het Pagefestival, het Rock-On Festival en tijdens concerten in Podium 34 te Borger. Verder was ik te vinden op diverse lokale evenementen in Groningen en Drenthe. Veel van deze foto’s plaats ik op mijn Facebookpagina, ook kun je kleine series vinden op Instagram.

Highlights

Meer foto's vind je op mijn Facebookpagina

Volg mij ook op sociale media