Scroll naar onderen voor de laatste sportfoto's

Sport

Voetbal, watersport, teamfoto's en meer

kitesurfers, wielrenners, voetballers etc.

Sport is emotie

Ik leg graag mensen met de camera vast die aan het sporten zijn. Dit kunnen wielrenners zijn die de laatste sprint voor de finish aan gaan, de kitesurfer die hoog in de lucht “hangt” of voetballers die hun potje spelen tegen een naburig dorp voor veel publiek. Sport is emotie.

De uitdaging ligt er voor mij om dat zo goed mogelijk vast te leggen met de camera.  Iemand die er niet bij was moet aan de hand van de foto de sfeer, de kou, de vermoeidheid, de inzet van de sporter(s) kunnen zien.

kwaliteit, sfeer en emotie is belangrijk voor een foto

Aandacht schenken aan foto's

Bij sportwedstrijden gaat het mij er niet om, een grote hoeveelheid foto’s aan te leveren of te publiceren. Kwalitatieve foto’s samen waar in je sfeer en emotie kan zien heb ik hoog in het vaandel staan. Vandaag de dag krijgen mensen heel veel foto’s van wedstrijden voorgeschoteld op socialmedia. Denk je dat al die mensen zoveel tijd hebben om die foto’s te bekijken? Wil een club zich onderscheiden dan is het zaak dat je aandacht schenkt aan de kwaliteit van de foto’s je publiceert.  Presteren, in een goede sfeer en met beleving wil een trainer met zijn team. Wat is er nu mooier om dit terug te zien in wedstrijdfoto’s. Ik teken er voor!

topsport voor de fotograaf

Teamfoto's

Ze zijn het visitekaartje voor de clubs. Maar je ziet ze steeds minder. De vervanger van “het Clubblad” , de website staat er ook niet vol mee. Hoe dat kan weet ik niet. Ik heb het over de teamfoto’s . Het is ook niet gemakkelijk hoor om een grote groep mensen tegelijkertijd met de neuzen dezelfde kant op, met een lach om de snoet, op beeld vast te leggen.  Niet alleen club en spelers willen er goed op staan. Menig sponsor wil zijn sponsorbord ook goed in beeld. Om dit alles voor elkaar te krijgen als fotograaf kan ik wel spreken van topsport. Maar de beloning is dan ook groot als je tevreden clubs, spelers, sponsors hebt en jou foto’s weer terug ziet in de krant, website of op social media.

Portfolio

Volg mij ook op sociale media